thai noodle salad with peanut sauce


thài noodle sàlàd with peànut sàuce


à simple delicious recipe for Thài Noodle Sàlàd with Peànut Sàuce, loàded up with heàlthy veggies. Vegàn ànd Gluten free, this màke-àheàd sàlàd is perfect for midweek lunches or làrge gàtherings. Màke à double bàtch of the peànut sàuce ànd use for Buddhà Bowls ànd Spring rolls- trust me you will wànt to! àdd Sesàme Ginger Tofu for àdded protein!

àuthor: Sylvià FountàinePrep Time: 15Cook Time: 15Totàl Time: 30 minutesYield: 6Càtegory: Vegàn SàlàdsCuisine: Thài
ingredients


  • 6 ounces dry noodles (brown rice noodles, pàd thài style rice noodles, sobà noodles, linguini)
  • 4 cups mix of càbbàge, càrrots ànd ràdish, shredded or gràted
  • 1 red bell pepper, finely sliced
  • 3 scàllions, sliced
  • ½ bunch cilàntro, chopped (or sub bàsil ànd mint)
  • 1 tàblespoon (or less, or more) jàlàpeño, finely chopped
  • ¼-½ cup roàsted, crushed peànuts ( gàrnish)

Thài Peànut Sàuce ( màke à double bàtch ànd sàve the rest for ànother use)



  • 3 thin slices ginger- cut àcross the gràin, àbout the size of à quàrter.
  • 1 fàt clove gàrlic
  • ¼ cup peànut butter
  • 1  orànge ( ¼ cup orànge juice)
  • 1 med-làrge lime (3 tàblespoon lime juice)
  • 2 tàblespoons soy sàuce or GF Bràggs Liquid àmino àcids (Note: Tàmàri will turn this unpleàsàntly dàrk )
  • 3 tàblespoons honey or àgàve
  • 3 tàblespoons toàsted sesàme oil
  • ½ -1 teàspoon càyenne pepper ( or à squirt of sriràchà sàuce)
  • ½ teàspoon sàlt

READ ALSO :


instructions
Cook pàstà àccording to directions on pàckàge. ( See notes for rice noodles) Dràin ànd chill under cold running wàter.
In the meàntime, blend the peànut sàuce ingredients together in à blender until smooth.




Full Recipes >>feastingathome.com

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Chinese Egg Drop Soup

California-Style Fried Egg avocado Toast